Modelbrief 4: inactieve ouders activeren

Hoe contacteer je inactieve ouders op het gimme oudercommunicatieplatform?

Jo De Maeyer avatar
Geschreven door Jo De Maeyer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op het gimme oudercommunicatieplatform is het van essentieel belang dat alle ouders actief zijn om effectief te communiceren en om ervoor te zorgen dat belangrijke informatie wordt ontvangen. Het label "Inactief" naast de naam van een ouder duidt erop dat de ouder zijn/haar gimme profiel nog niet heeft geactiveerd.

Als je als moderator merkt dat sommige ouders inactief zijn, volg dan de onderstaande stappen om hen te contacteren:

Stap-voor-stap handleiding:

1. Navigeer naar de overzichtspagina met alle volgers: Hier zie je een lijst van alle ouders die de kanalen van je school volgen.

2. Download de volgerslijst: Klik op het download-icoontje in de rechterbovenhoek van de pagina.

3. Open de gedownloade lijst: Gebruik een spreadsheet programma zoals Microsoft Excel of Google Sheets.

4. Sorteer de lijst op actief/niet actief: Dit geeft je een geordend overzicht van alle ouders die hun gimme profiel nog niet hebben geactiveerd.

5. Kopieer e-mailadressen: Selecteer en kopieer de e-mailadressen van alle inactieve ouders.

6. Schrijf een e-mail: Open je e-mailprogramma of -platform en start een nieuwe e-mail. Plak de gekopieerde e-mailadressen in het BCC-veld (om de privacy van de ouders te waarborgen).

7. Voeg de modeltekst toe: Kopieer en plak de eerder geleverde modeltekst in de inhoud van je e-mail. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie aanpast, zoals de naam van je school.

Beste ouders,

We hebben gemerkt dat een aantal van u zich nog niet heeft geactiveerd op ons ouderplatform gimme. Om ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van alle belangrijke informatie en updates van de school, moedigen we u aan om uw profiel zo snel mogelijk te activeren.

Volg deze eenvoudige stappen om te activeren:

1. Ga naar deze link.

2. Vul uw e-mailadres in.

3. Klik op 'Verstuur'. U ontvangt dan een e-mail van gimme waarmee u uw profiel kunt activeren.

Als u de e-mail niet meteen ziet, controleer dan alstublieft uw spammap. Het kan zijn dat de e-mail daar terecht is gekomen.

PS: Om ervoor te zorgen dat u alle toekomstige meldingen van gimme zonder problemen ontvangt, is het belangrijk om gimme toe te voegen aan de veilige afzenders. Voor gedetailleerde instructies over hoe dit te doen, kunt u hier klikken.

Alvast bedankt voor uw medewerking en we kijken ernaar uit om u te verwelkomen op ons ouderplatform!

Met vriendelijke groeten,

[Naam van de school]