Een externe kalender aan gimme koppelen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Belangrijk! Om een kalender aan je organisatie te koppelen moeten er 2 voorwaarden vervuld zijn.

1. Je moet beheerder of moderator zijn van de organisatie.

2. De organisatietoepassing moet actief zijn. Op deze pagina leggen we uit hoe je kan kiezen hoe je een toepassing activeert.

1 Wat is het voordeel om een externe kalender te linken aan gimme?

De toepassingen om kalenders online te beheren worden steeds beter en krachtiger. De meest bekende zijn google Calendar, iCal en Outlook. Heel veel organisaties beginnen steeds vaker gebruik te maken van deze (meestal gratis) tools om hun kalender bij te houden.

gimme vond het daarom een super idee om de kalenders te koppelen aan gimme. Wanneer je als organisatie een activiteit aanpast in de kalender, past gimme zichzelf aan.

Eens de activiteiten in gimme zitten kan je de activiteiten verrijken met de tools die gimme aanbiedt. Zo kan je externe activiteiten linken aan de juiste kanalen en brieven linken.

2. Waar vind je in een online kalender de link die je in gimme kan plakken?

2.1. Google Calendar

Achter elke kalender in Google staan drie puntjes.

Klik op de drie puntjes en kies voor "instellingen en delen"

Op het scherm dat je nu ziet staat onderaan de pagina "Openbaar adres in iCal-indeling"

Kopieer de link.

Zorg er wel voor dat je kalender openbaar is, anders krijgt gimme geen toegang tot de kalender. Om je kalender openbaar te maken scroll je op de pagina die we net geopend hebben terug naar boven. Daar zie je een paneel staan met de optie om je kalender openbaar te maken.

Ga nu naar puntje 3. Daar leg ik uit hoe je de link kan koppelen aan je gimme.

2.2. iCal van Apple

Verwar de naam iCal niet met de ICAL link bij Google. Bij Google is het een afkorting van ICALENDAR, en dat is een formaat dat het toelaat om kalenders te delen met andere systemen. Apple maakt ook gebruik van dit formaat.

Om een kalender te delen in iCal moet de kalender op iCloud staan (daarvoor verwijzen we naar de handleidingen van Apple)

Eens je een kalender in iCloud hebt gemaakt is het heel makkelijk op te koppelen. Naast elke iCloud gekoppelde kalender staat dit icoontje

Dat staat er om aan te geven dat het om een online kalender gaat.

Klik op dit icoontje. Hierdoor krijg je een klein popup schermpje. Vink nu het knopje "publieke agenda" aan.

Er verschijnt nu een link. Dat is de magische link die we zoeken.

2.3. Microsoft

Microsoft heeft meerdere versies.

Hier de link met de handleiding om de link te vinden.

Aan de linkerkant van je scherm, onder de kanalen zie je een link "instellingen".

Wanneer je daar op klikt zie je een link "Beheer kalenders".

Op het scherm dat nu verschijnt zie je een knop "voeg toe".

Dit dialoogvenster zal verschijnen.

Plak je link in het veld "url".

Vink de kanalen aan.

Klik op "Voeg toe"

gimme zal nu alle activiteiten die in de link zitten synchroniseren. Afhankelijk van de grootte van de kalender kan het even duren voor ze op je gimme verschijnen.

Elk uur zal gimme gaan kijken of er aanpassingen zijn aan de kalender.