Belangrijk! Om een kalender aan je organisatie te koppelen moeten er 2 voorwaarden vervuld zijn.

1. Je moet beheerder of moderator zijn van de organisatie.
  2. De organisatietoepassing moet actief zijn. Op deze pagina leggen we uit hoe je kan kiezen hoe je een toepassing activeert.

1) Wat is het voordeel om een externe kalender te linken aan gimme?

De toepassingen om kalenders online te beheren worden steeds beter en krachtiger. De meest bekende zijn google Calendar, iCal en Outlook. Heel veel organisaties beginnen steeds vaker gebruik te maken van deze (meestal gratis) tools om hun kalender bij te houden.

gimme vond het daarom een super idee om de kalenders te koppelen aan gimme. Wanneer je als organisatie een activiteit aanpast in de kalender, past gimme zichzelf aan.

Eens de activiteiten in gimme zitten kan je de activiteiten verrijken met de tools die gimme aanbiedt. Zo kan je externe activiteiten linken aan de juiste kanalen en brieven linken.

2) Waar vind je in een online kalender de link die je in gimme kan plakken?

1) Google Calendar

Achter elke kalender in Google staat een pijltje. Klik op dit pijltje en kies voor "Agenda-instellingen".

Op het scherm dat je nu ziet staat er een groen knopje "ICAL".

Klik op dit knopje. Je zal een dialoogvenster krijgen met een link. Dat is de magische link die we nodig hebben.

Zorg er wel voor dat je kalender openbaar is, anders krijgt gimme geen toegang tot de kalender. Om je kalender openbaar te maken klik je opnieuw op het pijltje. Kies voor "Deze agenda delen". Op het volgende scherm vink je de functie "Deze agenda openbaar maken" aan.

2) iCal van Apple

Verwar de naam iCal niet met de ICAL link bij Google. Bij Google is het een afkorting van ICALENDAR, en dat is een formaat dat het toelaat om kalenders te delen met andere systemen. Apple maakt ook gebruik van dit formaat.

Om een kalender te delen in iCal moet de kalender op iCloud staan (daarvoor verwijzen we naar de handleidingen van Apple)

Eens je een kalender in iCloud hebt gemaakt is het heel makkelijk op te koppelen. Naast elke iCloud gekoppelde kalender staat dit icoontje

Dat staat er om aan te geven dat het om een online kalender gaat.

Klik op dit icoontje. Hierdoor krijg je een klein popup schermpje. Vink nu het knopje "publieke agenda" aan.

Er verschijnt nu een link. Dat is de magische link die we zoeken.

3) Microsoft

Microsoft heeft meerdere versies.

Hier de link met de handleiding om de link te vinden.

https://support.office.com/nl-nl/article/Een-agenda-importeren-of-u-abonneren-op-een-agenda-in-Outlook-com-of-in-de-webversie-van-Outlook-CFF1429C-5AF6-41EC-A5B4-74F2C278E98C?ui=nl-NL&rs=nl-NL&ad=NL

3) Hoe koppel je je kalender link aan gimme?

Beweeg met je cursor over het groene + knopje. Dat knopje zal nu uitklappen.

Klik op "kalender". Dit scherm verschijnt nu.

Klik op "voeg toe"

Plak je link in het veld "url".

Vink de kanalen aan.

Klik op "bevestig"

gimme zal nu alle activiteiten die in de link zitten synchroniseren. Afhankelijk van de grootte van de kalender kan het even duren voor ze op je gimme verschijnen.

Elk uur zal gimme gaan kijken of er aanpassingen zijn aan de kalender.