Techniek 2: De klasgroepen worden door elkaar gemixt.

Hou je liever de touwtjes zelf in handen? En worden de klasgroepen gemixt? Dan is deze techniek voor jullie.

Jo De Maeyer avatar
Geschreven door Jo De Maeyer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een interessante techniek om de ouders te verhuizen van de ene naar de andere klas is ze verwijderen uit de oude klas en ze opnieuw uitnodigen.

Zo ga je tewerk.

1) Exporteer alle volgers

Exporteer alle volgers van alle klassen naar een excel bestand en geef de excel een duidelijke naam zodat je weet welke klas het is.

Om de volgers te exporteren klik je op de klas, dan op volgers en dan in de rechterbovenhoek op het download icoontje.

2) Verwijder de volgers uit de klassen.

Open opnieuw de klas, klik op volgers en dan onderaan op "Verwijder alle volgers".

Je zal een dialoogvenster te zien krijgen met de vraag of je eerst een backup wil maken van je volgers. Wanneer je klikt op "klik hier om te downloaden" zal er een excel gedownload worden net zoals in stap 1.

3) Nodig alle ouders opnieuw uit in de nieuwe klas

Wanneer alle volgers verwijderd zijn uit alle klassen kan je de ouders opnieuw
uitnodigen in de klas van hun kinderen. Open terug de volger pagina van een kanaal.

En klik op "volgers uitnodigen".

In het dialoogvenster dat je dan te zien krijgt plak je de email adressen uit het excel bestand. Bv. je kopieert de email adressen uit het excel bestand van het derde leerjaar en nodigt deze ouders uit voor het vierde leerjaar.

Ouders die meerdere kinderen hebben kan je zonder problemen meerdere keren uitnodigen.

Succes!

Nog een tip!

Moet je nog wachten om de lijsten vrij te geven?

Maak dan van elke klas een excel lijst met de e-mail adressen van de ouders. Dan liggen die lijsten al klaar om opnieuw uit te nodigen.

Op het moment dat de klaslijsten mogen vrij gegeven worden, kan je heel gemakkelijk de ouders opnieuw klas per klas uitnodigen door de e-mail adressen opnieuw uit te nodigen zoals we hierboven hebben uitgelegd.