Ouders vragen een overzichtelijke planning

Hoe zorg je er voor dat ouders na de paasvakantie het overzicht behouden en dat kinderen zo veel mogelijk zelfstandig kunnen werken.

Jo De Maeyer avatar
Geschreven door Jo De Maeyer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het ziet er naar uit dat scholen ook na de paasvakantie nog afstandsonderwijs zullen moeten geven. Een einddatum is nog niet meteen duidelijk.

Daarbij vraagt de overheid dat ouders hun actieve begeleiding van de kinderen beperken tot 2 uur per week.

Gimme kan helpen om die doelstelling waar te maken. Hoe? Door leerkrachten te helpen om een overzichtelijke planning te maken.

Volg deze eenvoudige richtlijnen.

Stap 1: Plan weekactiviteiten

Plan voor elke parallelklas weekactiviteiten van zondag tot vrijdag. En geef de titel van de activiteit een eenvoudig begrijpelijke naam. Vermeld ook de naam van de klas.

Een activiteit inplannen doe je door op + te klikken en dan te kiezen voor "activiteit"

Stap 2: Voeg dag per dag nieuwe brieven toe aan de planning

Bij elke activiteit staan drie knoppen: +brief | +video | +album.

Door op een knop te klikken voeg je voor die activiteit een nieuwe brief/video/album toe. Hierdoor worden alle brieven voor die week gegroepeerd en moeten ouders de info niet gaan zoeken. Omdat de activiteit een hele week duurt, zal alle info heel de week lang bovenaan de planning blijven hangen.

Stap 3: Gebruik gimme als schakelkast door linken te leggen met andere platformen.

Een brief kan je vergelijken met een schakelkast. Via "+ element toevoegen" kan je je brief verrijken met teksten, links, antwoorstrookjes, video's, bijlagen, ...

Via het "http" element kan je heel eenvoudig linken leggen met

• Schermdeling: Google Meet, Microsoft teams, Praatbox, ...

• Uitgeverijen: Bingel, Scoodle, Kweetet, ...

• Video's: Xnapda, Ketnet, Youtube, ...

• Documenten: Google Docs, Office 365, ...

• ...

Leerkrachten die deze eenvoudige stappen volgen, zullen er voor zorgen dat ouders het overzicht behouden en daardoor minder tijd nodig zullen hebben om hun kinderen te helpen.