Publiceer een video op de tijdlijn

Heb je een video gemaakt? Publiceer de video dan rechtstreeks op je tijdlijn of voeg video('s) toe aan je brief.

Jo De Maeyer avatar
Geschreven door Jo De Maeyer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Video is een uniek medium. Video's laten je niet alleen toe om de ouders een blik achter de schermen te geven, je kan video ook gebruiken om de ouders te informeren.

Er zijn 2 manieren om video's toe te voegen aan je tijdlijn.

1. Een video toevoegen aan een brief

Stap 1: Laad je video('s) op bij een video hosting service.

Hier een paar veel gebruikte upload/video hosting oplossingen:
Klik op een merknaam om te weten hoe je een link kan aanmaken die je dan kan delen via gimme.

Stap 2: Maak een brief in gimme via de groene +
Stap 3: Klik op "+ element toevoegen"
Stap 4: Kies voor "http" - koppeling

Stap 5: Plak je videolink/downloadlink in het url veld

Stap 6: Bedenk een titel voor je videoknop
Stap 7: Klaar

Ouders kunnen nu eenvoudig doorklikken naar de video.

1.2. Het is ook mogelijk om een Youtube of Vimeo video rechtstreeks te embedden in gimme.

Dat leggen we uit in deze video

2. Een Youtube of Vimeo video rechtstreeks op de tijdlijn zetten.

Stap 1: Klik op de groene + rechts onderaan het scherm
Stap 2: Klik op Video
Stap 3: Klik op Video linken
Stap 4: Kopieer je link uit Youtube of Vimeo
Stap 5: Plak de link van Youtube of Vimeo in het videoUrl veld
Stap 6: De video zal te voorschijn komen
Stap 7: Typ een titel voor je video
Stap 8: Klik op verder
Stap 9: Vink de kanalen aan waarvoor de video bedoeld is.
Stap 10: Publiceer