De laatste dagen van het A4 briefje zijn geslagen.

Werkjaar '17-'18 gaan we het A4 formaat stilletjes zien verdwijnen.

Jo De Maeyer avatar
Geschreven door Jo De Maeyer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Tijdens het werkjaar '17-'18 gaan meer dan 60% van de ouders gimme via de smartphone gebruiken.

Wanneer de app gelanceerd zal worden gaat dat nog meer zijn. Een bijlage is daarom af te raden om brieven te delen. Een bijlage is dan wel eenvoudig om te publiceren, maar een bijlage past zich niet aan aan de breedte van een klein scherm.

Een bijlage is gemaakt voor een A4 formaat, bedoeld om te printen. Papier en smartphone zijn 2 totaal verschillende informatiedragers die elk een andere aanpak nodig hebben.

Nu de ouders hun schermen, waarop ze de brieven lezen, kleiner worden is heb belangrijk om de communicatie daar aan aan te passen. Het is aan te raden om te communiceren met korte tekstjes die gelinkt zijn aan de activiteiten op de tijdslijn. Een tekst in een bericht behoudt zijn fontgrootte en "reflowt" op basis van de breedte van het scherm naar meerdere regels.

Dit schooljaar is een overgangsjaar waarin we de omslag gaan zien gebeuren van de verouderde A4 brieven naar digitale communicatie aangepast aan smartphone gebruik.