Ouders volger maken via hun e-mail adres.

Wanneer je over de e-mail adressen beschikt van de ouders, dan kan je ze gewoon een uitnodiging sturen.

Jo De Maeyer avatar
Geschreven door Jo De Maeyer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Beschikt je organisatie over e-mail lijsten? Dan laat gimme je toe om mensen uit te nodigen via hun e-mail adres.

Elk kanaal beschikt over een knop "volgers". Die knop vind je aan de linkerkant van je scherm.

Wanneer je op de knop "volgers" klikt, krijg je een overzicht van alle volgers. Om volgers uit te nodigen klik je op de knop "volgers uitnodigen".

Er zal een dialoogvenster verschijnen dat je toelaat om één of meerdere email adressen te uit te nodigen.

Typ of plak de e-mail adressen in het invulveld en klik op "Stuur uitnodigingen".

De ouders zullen een e-mail ontvangen met een activatielink. Wanneer ze daar op klikken, zullen ze automatisch aangemeld worden en komen ze automatisch op hun prikbord.

Nieuwe volgers zullen een label "inactief" krijgen (zie afbeelding hieronder). Omdat we nog geen voor- en achternaam hebben van de volger staat er het e-mail adres.

Vanaf het moment dat de volger zichzelf activeert zal het label "inactief" verdwijnen. En zal je de volledige naam en rol zien verschijnen.