Techniek 3: De klasgroepen worden niet gemixt.

Hou je liever de touwtjes zelf in handen? En gaat de klasgroep integraal van de ene klas naar de andere? Dan is deze techniek voor jullie.

Jo De Maeyer avatar
Geschreven door Jo De Maeyer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer de klasgroepen niet gemixt worden moet je enkel de naam van het kanaal aanpassen.

Bv. 1L - Juf Karen wordt dan 2L - Juf Sofie

1) Zo ga je te werk.

1. Klik op het kanaal waarvan je de naam wil aanpassen.

2. Klik bovenaan in de hoofding op het potloodje.

3. Er verschijnt een dialoogvenster.

4. Pas de titel aan.

5. Klik op bewaar.

De naam is nu aangepast.

Kies het volgende kanaal via "Kanaal kiezen" aan de linkerkant van het scherm.

Volg bovenstaande stappen opnieuw.

2) Moderatoren aanpassen

Wanneer de namen van de kanalen zijn aangepast, zijn de moderatoren nog niet aan het juiste kanaal gelinkt.

1. Klik op "moderatoren".

2. Bij elke moderator zie je drie puntjes staan.

3. Klik op de drie puntjes

4. Klik op "beheer kanalen van moderator"

5. Vink de juiste kanalen aan

6. Klaar

3) Tips

• Het kanaal eerste kleuterklas zal je opnieuw moeten aanmaken. Op deze pagina leggen we uit hoe je een nieuw kanaal maakt.

• Het kanaal van het zesde leerjaar verdwijnt. Er zijn scholen die van dat kanaal hernoemen naar "oud leerlingen". Archiveren kan ook.

• Pas de kanalen aan op een rustig moment en werk op een laptop met een groot scherm zodat je een goed overzicht behoudt.