Alle collecties
Blog
ouders koppelen massaal hun agenda aan de gimme-kalender
ouders koppelen massaal hun agenda aan de gimme-kalender
Jo De Maeyer avatar
Geschreven door Jo De Maeyer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Verleden week verscheen in Klasse een klacht van een ouder over de timing van oudercontacten en een aantal andere wrevelpunten. In de pers wijst Theo Cuppens van het VCOV op het belang van goede communicatie in deze zaken. ‘Er bestaan intussen zo veel communicatiekanalen, zeker digitaal, zegt Kuppens. ‘Wij sporen scholen aan tijdig te communiceren en daar ook rekening te houden met de tijdsbesteding van de ouders.’

Eén van die communicatiekanalen - en veruit het enige dat zich specifiek op basisscholen richt - is gimme. Door zijn combinatie van online berichten en een digitale kalender kunt u met gimme veel van de in Klasse opgenoemde frustraties opvangen.

Wat blijkt? Ouders linken massaal hun eigen digitale agenda (Google, iCal, Outlook, ...) aan de gimme kalender waarin scholen hun activiteiten, oudercontacten e.d. kunnen invoeren. Op die manier verschijnen deze tussen de persoonlijke activiteiten van de ouders.

Plant u of een van uw leerkrachten een activiteit waarbij de leerlingen het spreekwoordelijk 'gele T-shirt met groene zonnen' dienen te dragen, dan maakt u tijdig een bericht in gimme en koppelt dit bericht aan de gimme-kalender.

De ouders in kwestie krijgen niet alleen het bericht te lezen, maar de gimme-kalender stuurt hen automatisch een herinnering. Die komt dan in de digitale agenda van de ouder te staan, zodat ze zeker op de hoogte zijn.

De open brief in Klasse en de reacties in de pers kunt u hier lezen.

Zou u gimme eens willen testen voor jouw school? Klik dan hier.

Was dit een antwoord op uw vraag?