Alle collecties
Blog
Contact tussen grootouders en hun kleinkinderen
Contact tussen grootouders en hun kleinkinderen

Organisaties kunnen grootouders betrekken bij de communicatie over het school- en klasleven van hun kleinkind.

Jo De Maeyer avatar
Geschreven door Jo De Maeyer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In De Standaard verscheen deze week een artikel dat de vinger legt op een groeiend en nog al te vaak miskend probleem: het (gebrek) aan contact tussen grootouders en hun kleinkinderen.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de relatie tussen grootouders en kleinkinderen stroef verloopt of zelfs onbestaande is. Een scheiding is wellicht de voornaamste. Maar ook onenigheid tussen ouders en grootouders kan de omgang met de kleinkinderen behoorlijk verstoren. Tot en met een de facto contactverbod, opgelegd door (één van de) ouders.

Kan de school bijdragen tot de oplossing van dit probleem? Wellicht niet, en het is niet de taak van de school om zich te mengen in familiale kwesties. Maar de school kan een aantal zaken faciliteren.

Organisaties kunnen grootouders betrekken bij de communicatie over het school- en klasleven van hun kleinkind. U hebt natuurlijk uw website, maar sommige grootouders vinden niet zo makkelijk de weg op het internet. Bovendien zijn ze enkel geïnteresseerd in het wedervaren van hun kleinkind(eren).

Stel nu dat ze een eenvoudig e-mailtje krijgen telkens er nieuws is van de klas van hun kleinkind. Een e-mail met een doorklik naar het bericht in kwestie. Zonder dat ze moeten inloggen of wachtwoorden onthouden, etc.

Precies zo'n oplossing is gimme, het gratis online platform voor communicatie met (groot)ouders. 

Het mooie van gimme is dat grootouders op eigen initiatief het kanaal van de klas van hun kleinkind kunnen volgen. Ze hebben de ouders daarvoor niet nodig.

Wilt u gimme eens uittesten voor uw organisatie? Klik dan hier.

Was dit een antwoord op uw vraag?