Nieuwe kanalen toevoegen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Belangrijk! Om kanalen toe te voegen aan je organisatie moeten er 2 voorwaarden vervuld zijn.

1. Je moet beheerder of moderator zijn.

2. Je organisatie toepassing moet actief zijn. Klik hier om te weten hoe je kan wisselen tussen je toepassingen.

Als deze voorwaarden vervuld zijn, zijn we vertrokken.

De kanalen van je organisatie staan in het linker zijpaneel.

Indien je organisatie al kanalen heeft zal je een lijst zien staan met alle kanalen.

Onderaan de lijst met kanalen staat een link "+ Nieuw kanaal".

Klik op die link en je zal een dialoogvenster te zien krijgen.

Vul de naam in die je wil gebruiken en klik op bewaar. Het nieuwe kanaal zal meteen verschijnen in de lijst.

Er zijn 3 instellingen voor een kanaal.

Publiek, Privaat en Verborgen.

Publiek = Iedereen met een gimme profiel kan het kanaal vrij volgen zonder dat er goedkeuring moet gegeven worden. Alle informatie die gelinkt wordt aan dit kanaal is vrij toegankelijk.

Privaat = Privaat wil zeggen dat iedereen (met een gimme profiel) het kanaal kan vinden op gimme, maar wanneer die persoon dat kanaal wil volgen eerst een aanvraag moet indienen. Die aanvraag moeten jullie dan goedkeuren.

Verborgen = Verborgen wil zeggen dat niemand het kanaal kan zien, en dus ook niet kan aanvinken om te volgen. Om een verborgen kanaal te kunnen volgen moet je uitgenodigd worden als volger.

Op deze pagina leggen we uit hoe je volgers kan uitnodigen met hun email adres.

Nog een tip om werk te besparen

Indien je organisatie een gimme pagina opstart en met private kanalen wil werken, is het aangewezen om te starten met publieke kanalen. Je geeft de ouders dan de mogelijkheid om zelf te kiezen welke kanalen ze willen volgen zonder dat jullie iedereen moeten goedkeuren. Na een paar weken maak je alle kanalen privaat. Dat bespaart heel wat klikwerk. Eens de kanalen privaat staan, moeten nieuwe ouders een aanvraag indienen om kanalen te kunnen volgen.

De volgorde van de kanalen aanpassen.

Een nieuw kanaal wordt altijd onderaan de lijst toegevoegd. In deze video tonen we hoe je de volgorde van de kanalen kan aanpassen.